klik sini untuk promosi

30 November 2012

kem menembak suksis UMT


jemput makan bihun kawan2..
dengan tenang nye tengok n dengar bunyi org tembak2..dum3~!

oke, 1st dengar, mmg bergetar jantung aq..
 berenjut2 bahu tiap kali dentuman..
tapi lama2, jadi dah biasa.. 
now, hati aq gagah..GAGAH tau..hati2 :P


ni menunggu giliran tuk menembak..kene duk jaga papan tembak..lepas tu, baru turn aq pulak tembak..huu..takut..

tungu tunggu n tunggu..
well done ! penembak kandas..haha

ni je yg aq mmpu per 30 butir peluru..meow~

28 November 2012

Boikot McD?


terlampau banyak sangat alasan mereka2 ni utk boikot mcD..
"kenapa xboikot rokok2 skali (kepada perokok)", "kenapa xboikot fb sekali..kan yahudi punya jugak!"

Bagi aku,boikot ni satu peperangan,pertolongan yang kita dah cuba buat utk tolong saudara2 islam kita kat sana..

jadi,perlu ke kau pertikaikan usaha2 yang kami dah buat?tolong jangan pertikaikan usaha2 orang lain,yang termampu..

mmg diakui,we are all surrounded.dikelilingi barangan2 n produk2 dari yahudi sana,tapi kita buatlah yang termampu.

Dan masa kita semua jalankan usaha memboikot tu,mcD macam menyindir lagi,siap bagi free (nah amek kau)..bole pulak ramai yang beratur =_=

haihhhh~

21 November 2012

presentation


Oke..hari ni ade presentation bisnes untuk company..asas keusahawanan untuk Cactus Centre Sdn. Bhd
Jeng jeng jeng..

Visi syrikat..kui3..
Haa..besa gajah punye kasut ! ape kehal ni?

Haha..pagi tu ade perhimpunan pagi..kene pakai sergam polis la kan..
Pagi tu jugk jam 9 am aq ada presentation..x kan la nak present pakai bju polis kan? Jual cactus , polis. Haiyahh..
Lepas perhimpunan terus aq masuk toilet salin baju..pastu aq kua, eh !! kasut lupe bawak !
Aq bawak baju kurung je.. siot betoi..
Bia lah.. dah lepas pun..
Click2..

*kenangan..( kasut sorok ) :P

20 November 2012

19 November 2012

First Giveaway by Gulai Tempoyak Ikan Patin

Assalamualaikum..
haa~hari ni,pgi2 bute aq siapkan slide rancangan perniagaan aq..syrikat kaktus tuh..
Rabu ni aq presentation..wish me luck!
dah siap tu,buke facebook..Muhamad Mursyidin post kat grup Kelab Blogger tentang giveaway nih..nak join !hehee
camne nak join?
kalau yg nak join tu,boleh la klik banner ni..ade cara2nye disane..

nape aq berminat nih?haa..nie hadiahnye..


senarai hadiah giveaway ni:

Pemenang Pertama Wanita:
The Body Shop Perfume.
(perfume name will be added soon)
Pemenang Kedua Wanita:
Blouse Wanita.
Pemenang Pertama Lelaki:
Snapback Cap.
Pemenang Kedua Lelaki:
T-Shirt Lelaki.
Pemenang Saguhati Pertama:
1: Topup RM10
2: Topup RM10
3: Topup RM10
Pemenang Saguhati Kedua:
4: Topup RM5
5: Topup RM5
6: Topup RM5



senarai sponsor:

nisakay.com || [facebook page]
aderakukeysah.blogspot.com || [twitter]
nurulnamasaya.blogspot.com
penmerah.com || [facebook page]
pabilajejarikumulaberbicara.blogspot.com
mai la join..xrugi join..wink3~

heart beat?

seme org ade heart beat..tapi yg nie laen..
Two hearts that beat as one ..haaa~cmne?bile cinte bersatu laaaa..hehee

<3 pemilik hatiku..dan aq?pemilik hatinya..<3

10 November 2012

kiss???

(0_o herkkkk~apasai apasai apasaii?????>_< ngeeee
hihihihi..cian budop nih tekejowttt~
budak2 suke kiss kan kan..lam movie He Was Cool ,hero tu trauma dipegang sebb kiss je..(mase kechik..)
nape nape???
xnak bgtw..uolzz kene tgk seniri okeh?hihik.. (aigooo...cowie...haha)

sweet couple kan??hehee <3 (dream 2b like this..keke)
ensem kan laki nih..suke dye sgt2..hihi..gedik btuii~ =o= hohoh..
OMG !!huwaaaaaaaaaaa~
aq google He Was Cool sebb nak crik gmbr tuk letak lam nih,tp tjumpe sesuatu yg mngejutkn..huuu

kt komen filem nie..ade some1 comment : I just watched it yesterday..This movie is so cool..Jung Da-bin is so cute inside with Song Seung-hun..I couldn.t believe that she comitted suicide..

Jung Da Bin nie gadis cute nie..huu..kenape kenape kenape??y u committe suicide??huuuuu..
aq betul2 x sgke...humm..
in sad mood....

cite nie thun 2004 rasenye..lame jugk la da lepas nye..ta pe lah..lupe kan lupekan..
k..back to our topic,kissing k??hahaha

ganaih budop nih....hahahahax..aaarrr~malu malu maluuuuuuuuuuuuu~
kekeke..gitu pa kaki ye..hihix..
animal pun kissing2 jgk..hee~sweet...
eh,yihh???wait....
animal-animal nih same spesies kan?errr...yg tu mak dye,tu de byk fur tuh..yg lgi 1 tu anak dye,xde fur lagi..heee~kan2?(myb..haha..ape2 je lah..)

mnusia kiss haiwan??
hah ,yang ni jangan..lau x,jadi cmniesss laaa....ad bran??hahahaha



suke tgk budak2..heheee..
bile lah nak ade budak sendiri..
(my product..ahahaha)





saye pun nk kiss jgkk..emwuahhhhhhh!!!hahahaahax..tutup2..for some1 only..ngee2~.........................................

k lah..-The End-
thx 4reading..mwuahhh!!








shopping~

shopping lagiii..
comey jugak kalau pkai bju ni kan?eii..perasan..haha.
keje aq, menghabiskan masa rehat dgn jalan2 kat sini.. aiyarkk...

8 November 2012

chisss~!

eh,laki..kalau dah name tu lelaki..heiiyyy !arghh!
cakap x serupa bikin..
ooOOhooo~ko suruh dia cakap macam tu kat aq..engkau tuh??!eiii..konon..
!@#$%^&*()__&^%$#!!!!!
eii..xtau aq nak cakap ape lagi..cis..
1 ayat pun x boleh pakai..
kau tau x,nsib baik aq x percaye..(walaupun ter caye sikit..sssttt~)
awak2..awak jangan percaya cakap dia..sebb ape yg dye cakap tu,x seperti yg dye buat..hiiiiiiiiieeee..geram aq..
sekian..

5 November 2012

terperangkap~

snap2..peacee XD
hi~
hari ni saye terperangkap dalam toilet FPE..

aigoo~
time kasih byk2 la FPE..
kene cherry berry time tu..
tahu x,lembik ase badan..pastu pintu tu punye lah berat n xde pemegang..
nak tarik dari atas tinggi la pulak..(cube dah lompat,tp x sampai..hihi)
trus ter rewind situasi dalam tandas dulu,kawan aq sampai tlong tendang pintu tu baru kwn aq kat dalam dapat keluar..
aiyark~!
seyes,blank otaku x taw na wat ape..
(nak paggil cosmate,dey'all tengah kelas..haishh~nak mnjerit x daye n x kuase i..keke)
then,i call some1..hehee
pastu baru dapat idea nak tarik pintu ikut bawah..(kene ade catalyst nampaknye..he he he )
now,
DONE !
dapat pun kluar..
kejayaan..kajayaan....(haha..abadikan kejayaan lam blog yer?kiki..)


3 November 2012

ujian kawad vs karnival ekonomi~

warghh~moninkk..
tengok tu..rajin dye study..
malam tadi berlatih kawad dekat atas kompleks sukan sampai pukul 12stengah malam..
yang lain tengah busy mebeli-belah dekat karnival ekonomi,tapi,aq.......
berkawad pulak atas tuh..
humm..
pagi tu,aq turun PT aka physical training..
lari 2.4km dalam kiraan masa..
aq lari slow2 je sebab dayah x tahan stamina..
lepas tu,kul 8 rehat..
kul 9.30 a.m,kene sambung kawad..haishh..
ujan mase tuu....aq ingatkan dah batal..rupanye..haihh~dapat arahan kene turun jugak..
tunngu dekat kompeks sukan,tunggu hujan berhenti..
kesian yayah..dye ade exam malam nie...

ujian kawad sampai jam 1stengah,lepas tu jalan2 kat karnival beli baju..heheee
lepas tu g kedai beli air mangga..seyes sedap..
nyummmmmmm~
malam tu,tido awal..rest..
penat sangat2..penat minda,penat badan,sakit badan..

tangan aq bengkak tahap ape dah..sakit kot..nak kawad angkat separas bahu,tgn aq pulak tgh sakit kene cucuk..di sebabkan ujian,terpaksa je lah..
luka yang aq wat seniri..sakit kot terpakse toreh tgn sendiri untuk keluarkan besi berkarat tu..xjelas mana gmbr nie...p nie je gmbr yg ade..haha

1 November 2012

spotcheck !!

warggghh!
tengah aq bz wat lab physiology : journal hunting(smpai berpusing2 mate duk meng'hunter'),tiba-tiba kedengaran bunyi ketukan bertalu-talu..
"assalamualaikum"
eh,suare lelaki..dub dub..
 tuk tuk tuk~!!
lega,bukan pintu aq yg bergegar..nk baiki sumthing kot..pikir aq dalam hati..
sambung hunting dengan sedikit curiga..
bum bum bum~!!
pintu aq pulak yg diketuknyeee..aq mengeras kat katil..bahaha..macam lah dye nmpk aq nyorok nih..aq kaku je..mmg x gerak terus..
den,aq dengar bilik no 4 pulak yg diketuk..
aq,ape lagi,bpusing2 dlm bilik..cmne nie..cmne niee..<--pdhl x de wat salah pun..(kalau gabra aq dtg,mmg cmnie la..)
pastu,pintu bilik aq diketuk lagi...ingat nak biarkan aja,tapi aq dgr bunyi kling3 kunci..haiyarkkk!!klw ye bukak seniri lagi lah nmpk mcm ape!!
ape yg aq nmpk depan aq,towel yg tsgkut kat pintu..trus je amik towel,selungkup kepale..


halamark...xpe ke kua cmnie?
dengan towelnye?oke ke x nie?huhuhhh~mcm2 pulak aq pk..sempat lagi tuh..
<--kenangan
dgr bunyi kunci mkin dekat,terus aq pulas tombol pintu..(kunci dah nak di suakan dh time tu..seb bek sempt buke,lau x,kantoi sengaja x nak buka..haha)

"nape encik?
'kmi nak wat cek sikit nie..nk kene masuk..'
"hah??tapi..err...tapi.."
'pmpn yg akan masuk..'
"emm..oke2.."
pastu akak tu pun masuk tgk2 bilik..pahtu selesai..tu je ponnn..haha
mmg aq x wat salah pun..(yedop..kekekeke)

lepas tu sambung buat assignment journal hunting..dalam kul 12.20 baru aq bersiap nak g kelas..lepas tu,pergi print..aq nak saleptip hitam tuk tepi assignment tu,guna la yg dekat kedai @#%  tu..50sen dye cas !punye lah mahal untuk saleptip je..aq beli 1bekas saleptip tu kt MYDIN x sampai singgit pun..rase nak je cabut balik..
p kalau cabut balik,nmpak sgt jahatnya aku..(rase nk nyanyi lagu jhatnya aq la pulak..haha)
xde la aq kisah sangat pasai nie,tapi ritu aq potostat,dye cas lebih singgit..padahal time tu aq potostat tuk kawan2 aq..duit aq jugak yg burn..dh la nolong org..haiyarkkk~malas lah aq nk mintak balik duit aq tu..
kepada peniaga2,jgn lah makan duit org mcm tu..berdosa...
petang tu aq pergi pasar..
aq xmiss kuetiow kegemaran aq tu..
wajib beli..hihi



haa..tengokk..sampai 3bungkus aq beli..ahaha XD
pastu apam balik,murtabak(dah lesap dalam perut,xsempat nak snap gmbr..haha),kek coklat n mende bulat2 tu..tah pe namenye..
memang kenyang sangat..
pastu tidur..haha