klik sini untuk promosi

25 December 2012

mood x tentu pasai~








haa..tengokkk...
sebab geram punye pasal,71 fren request aq approve tanpa tapis..(3lgi dah app,then tibe2 terpk nk snap..ahah~itupun nk snap..aq memg sengal..ye..aq mmg sengal..
bile mood aq tunggang langgang,
nak majop,
nak ngamop,
ini la jadi nye..
xpasal2 kan..
well,itu lah aq..
seorg yg bertindak terburu2,ikut perasaan..
sekian,time kasih..

23 December 2012

hati ini bukan milikku lagi..

hati ini bukan milikku lagi~

hati ini bukan milik ku lagi?
habis tu?
milik siapa?

hee~milik en hubby la..hehee <3
I want our relationship to be like Tom and Jerry..
No matter how many times we fight,we won't be apart..


saye sayang awak.. (^_^)

15 December 2012

kek shedappppppppp nyum3 !




Aumm..haa..sedap giler kot kek nie..
Krim dye,perghh..nyummyy!
Eh2, nape plaster tuh?
Ader la..xde org tnye, jadi x yh bitw.haha


Tengok nie..fuhh..sedap kn nmpak? Rase nye pun sedap..cayalah !
Masa ni ade suksis..hbis je kul 12 tu, terus aq g bndar..memang penat..
Bf aq pun mara jugk, ye x bagi g.. p dh aq kempunan kek, nk wat cmne..pmpn, ade 9 nfsu, 1 akal.. lalala~


14 December 2012

Islam is the way of life..

Tengah aq syok2 on9,tiba2 ade mamat sepanyol nie chat aq..
terdetik lam hati,'eh,baguih jugop lau aq chat dengan dia ni..testing english aq..hihih~
kemudian..bermula lah chatting kami~
chat2,tibe2 : 



dia tanya mcm tu..
seronok la jgk jwb..tp pastu...ishhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~
1 pun xde n x mgkin oke..plissshhhhhhhhhhhhh laa~=,=

ada ke patut..mintak aq bgi gmbr kt dye pulak..hahduhhyaiiiiii~
xmgkin la aq nk wat keje giler mcm tuu...
ingat aq ni ape?siot~


kua jgk name en hubby~hihi..
jwpan aq ape?jeng3~
heee~'lov lov lov''

oke,mamat nie dah merepek2..stop chatting~xkuasa i~

9 December 2012

succeed??

hah~
bert cmtu,tp aq rase aq makin mengembang..HELP ME !!!
asyik mkn je keje..













semalam aq makan kue tiow bandung...
nampak sedap je kannn...
mmg sedap pun..tapi.....
tau x ape aq jumpe dalam nie?
tgh syok2 makan tu,tibe2 terjumpe 1 serangggga nie..




warggghhhh!!!
penyengattttt~
nasib baik aq x tertelan..
gmbr nie aq amik tau sebb kalau aq mati,yayah leh tlg saman kedai tu..
p x sempt nk hadam pun..aq dah termuntah..takut kottt...sape x takut...
fiuuuuuuuuuuuu~~~
Cactus Centre~(name syarikat aq)
peniaga kaktus n selendg~haha
bosan betul tggu customer nie..kagum betul aq dgn peniaga2 nih..
try 3hari pun rase mcm nk pengsan..haha
19 pot berjaya terjual..
p bangge la jugak...sebb tuan nursery sbnrnye x bagi kami kaktus2 tu..katenye yg lepas dapat terjual 1 pot je..dye dah serik kononnye..
p tengokk.....kami dapat gak jual 19pot..















kecederaan yg di alami di sebabkn kaktus !huhu
sepnjg jaga kaktus nie,aq sedar,duri n bulu dye makin panjang dari hari ke hari..
kaktus nie sebnrnye perlukan jagaan agknye..kalau kite jge dye,perhti dye opmo,bulu ye akan makin byk..comel sgt..










biarpun berduri..




































last day,sedih ngat nk berpisah dgn kaktus..
sobs~
babaii seme..
sorry..sye dapat jage 1 je dari kamu seme..tu bukn sbb sye x suke kmu seme..tapi tu yg bf yayah bgi ke yayah..
alang2 dah bagi kt yayah,sye tumpang sekaki..hihi

pengalaman berniaga..first time..
sgt2 bhrge !hehee


6 December 2012

kaktus!kaktus !

haaa...
tengok banner niee.
.
kaktus..yup..kaktus..kenapa dengan kaktus?
tu la yg aq jual..hehee..mai la beli..
6 disember til 8 disember kat TTC Terengganu..
1st time mnjual..haha
tapi harini agak mengecewakan..sebab nye...yg terjual cume 4pot je..
ade lagi 50 yang belum terjual..
mai lahh..tolong beli..
xmahal..murah je..rm5..wink(n_<
ade batu warna warni lagi tauu...
pagi kul 8.30 aq dah ade kat sane..semangat kan?esok pun nak kene pergi lagi..haih~
isyhh..nampak sangat aq x rela kan?haha
sbnrnye terpaksa sebb subjek asas keusahawanan mmg kene wat mende nie..sobs~
k lah..xmo ngadu lgi pnjg..ty berjela2 pulak..
sekian..ngantuk ngat wase..
huhu..gudnite~












1 December 2012

when two heart beat as one..

balik je UMT,trus jumpe dye..hehee.
kebetulan pulak kan?
saye pkai biru,buah hati pun biru jugak..xdirancang pun oke..
nie la jadinye bile two hearts beat as one..
haa..related dgn title diatas..wink~!
awak2..jangan lupe saye..
walau raga kita terpisah jauh,
namn hati kita selalu dekat,
bila kau rindu pejamkan matamu,
dan rasakan a a a aku..
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh,
terhapus ruang dan waku,percayakan kesetiaan ini,
akan tulus a a ai aishiteru..









awak~grrr~nape awop wat saye gnim?
|
|
v
                           
huh~
|
|
v
sayang awak <3


konvo vs MAHA international 2012

Assalamualaikum..
hi..did you see the title up there?haih..
23 november 2012,
23hb.inilah hari yang dinanti-nantikan selama ni..hari konvo encik hubby..
tapi..tapiiii..........sekarang,saat ini,saat 23hb ni,aq ade dekat mane>(-_-)bukan dekat Universiti Malaysia Terengganu, tapi aq berada dekat Serdang..


MAHA international & HPPNK 2012 @Taman Pameran Pertanian Malaysia Serdang(MAEPS),Selangor dengan temanya,transformasi pertanian melaui inovasi.      ewahhh..bold..urghhh..
sobs~
Ni haiwan-haiwan yang aq terpaksa tengok..terpaksa okee...

MAHA internationl 2012
Assignment cari lembu terbaik..heheh.-dapat tak?X!HAHAHAHA
aq tengok sepintas lalu je..and lebih tertarik kat kambing..chaiyokk kambing!-->bulleh ka gni?hahaha
aq pergi cari makanan untuk tester je dengan rancaknya..aumm3 !haha..banyak aq makan..
eh,memg rugi lah kalau uolz tak pergi MAHA tu..pergi semata-mata untuk makan free pun boleh..(macam aq ni..korang tak payah malu,tak payah segan,makan je !haha..)
Well,bukan penjaga booth tu kenal kite pun kannn...so,tunggu ape lagi?baham je lah..roaAAAARRR~
heheh..kalau dyorg suruh beli,cakap je : "em..sedapp.." lepas tu,pandang tepi and terus jalan-jangan pandang belakang.(tu aq dah bold tu..kalau x ikut jugak,tak tahu lah nak kate ape..haha)
simple kan?(tips dari aq..haha)


mane pulop aq pandang tu kann..haha





en..at night,jalan2 dengan mak su,cik mat,cik za n uncle E + 2 kanak-kanak ribena haziq n farish..
ape yg dey'all tengok tu?


cari ikan dalam kolam ni haaa...haha..tapi ada daun je dalam ni..
kenape ye?hihih..tnye owner restaurant ni oke..haha
eh,wat apa kat sini?hee~makan satayyy~ada masuk dalam Jalan-Jalan Cari Makan,itu yang cik mat bawak sini ni..mmg sedap pun..nyuummmmmm~lama dah tak makan satay..
Walaupun tak dapat pergi konvo encik hubby tapi terasa jugak debarannya..huhu

hubby bersama family^_^..
tapi sedih x dapat hadir..haih~


grad dah dye..
aq bile lagi?heheee..
2tahun lagi..debo2..huhu







sebelum gerak pergi MAHA,kami berjumpe dulu..huhu..
wat pengubat rindu...
malam,g makan..hehee..




pagi sebelum gerak pulak,kami pergi pantai..hehee
tapi..aq lewat bangun..huhu
sowie hubby.... (T~T)


awak..sweetnya jalan dengan awak..sweetnye duduk sebelah awak..sweetnye makan dengan awak..sweetnye awak..awak..saya nak makan awak boleyhh?hahax
love u~ <3

30 November 2012

kem menembak suksis UMT


jemput makan bihun kawan2..
dengan tenang nye tengok n dengar bunyi org tembak2..dum3~!

oke, 1st dengar, mmg bergetar jantung aq..
 berenjut2 bahu tiap kali dentuman..
tapi lama2, jadi dah biasa.. 
now, hati aq gagah..GAGAH tau..hati2 :P


ni menunggu giliran tuk menembak..kene duk jaga papan tembak..lepas tu, baru turn aq pulak tembak..huu..takut..

tungu tunggu n tunggu..
well done ! penembak kandas..haha

ni je yg aq mmpu per 30 butir peluru..meow~

28 November 2012

Boikot McD?


terlampau banyak sangat alasan mereka2 ni utk boikot mcD..
"kenapa xboikot rokok2 skali (kepada perokok)", "kenapa xboikot fb sekali..kan yahudi punya jugak!"

Bagi aku,boikot ni satu peperangan,pertolongan yang kita dah cuba buat utk tolong saudara2 islam kita kat sana..

jadi,perlu ke kau pertikaikan usaha2 yang kami dah buat?tolong jangan pertikaikan usaha2 orang lain,yang termampu..

mmg diakui,we are all surrounded.dikelilingi barangan2 n produk2 dari yahudi sana,tapi kita buatlah yang termampu.

Dan masa kita semua jalankan usaha memboikot tu,mcD macam menyindir lagi,siap bagi free (nah amek kau)..bole pulak ramai yang beratur =_=

haihhhh~

21 November 2012

presentation


Oke..hari ni ade presentation bisnes untuk company..asas keusahawanan untuk Cactus Centre Sdn. Bhd
Jeng jeng jeng..

Visi syrikat..kui3..
Haa..besa gajah punye kasut ! ape kehal ni?

Haha..pagi tu ade perhimpunan pagi..kene pakai sergam polis la kan..
Pagi tu jugk jam 9 am aq ada presentation..x kan la nak present pakai bju polis kan? Jual cactus , polis. Haiyahh..
Lepas perhimpunan terus aq masuk toilet salin baju..pastu aq kua, eh !! kasut lupe bawak !
Aq bawak baju kurung je.. siot betoi..
Bia lah.. dah lepas pun..
Click2..

*kenangan..( kasut sorok ) :P

20 November 2012

19 November 2012

First Giveaway by Gulai Tempoyak Ikan Patin

Assalamualaikum..
haa~hari ni,pgi2 bute aq siapkan slide rancangan perniagaan aq..syrikat kaktus tuh..
Rabu ni aq presentation..wish me luck!
dah siap tu,buke facebook..Muhamad Mursyidin post kat grup Kelab Blogger tentang giveaway nih..nak join !hehee
camne nak join?
kalau yg nak join tu,boleh la klik banner ni..ade cara2nye disane..

nape aq berminat nih?haa..nie hadiahnye..


senarai hadiah giveaway ni:

Pemenang Pertama Wanita:
The Body Shop Perfume.
(perfume name will be added soon)
Pemenang Kedua Wanita:
Blouse Wanita.
Pemenang Pertama Lelaki:
Snapback Cap.
Pemenang Kedua Lelaki:
T-Shirt Lelaki.
Pemenang Saguhati Pertama:
1: Topup RM10
2: Topup RM10
3: Topup RM10
Pemenang Saguhati Kedua:
4: Topup RM5
5: Topup RM5
6: Topup RM5



senarai sponsor:

nisakay.com || [facebook page]
aderakukeysah.blogspot.com || [twitter]
nurulnamasaya.blogspot.com
penmerah.com || [facebook page]
pabilajejarikumulaberbicara.blogspot.com
mai la join..xrugi join..wink3~

heart beat?

seme org ade heart beat..tapi yg nie laen..
Two hearts that beat as one ..haaa~cmne?bile cinte bersatu laaaa..hehee

<3 pemilik hatiku..dan aq?pemilik hatinya..<3

10 November 2012

kiss???

(0_o herkkkk~apasai apasai apasaii?????>_< ngeeee
hihihihi..cian budop nih tekejowttt~
budak2 suke kiss kan kan..lam movie He Was Cool ,hero tu trauma dipegang sebb kiss je..(mase kechik..)
nape nape???
xnak bgtw..uolzz kene tgk seniri okeh?hihik.. (aigooo...cowie...haha)

sweet couple kan??hehee <3 (dream 2b like this..keke)
ensem kan laki nih..suke dye sgt2..hihi..gedik btuii~ =o= hohoh..
OMG !!huwaaaaaaaaaaa~
aq google He Was Cool sebb nak crik gmbr tuk letak lam nih,tp tjumpe sesuatu yg mngejutkn..huuu

kt komen filem nie..ade some1 comment : I just watched it yesterday..This movie is so cool..Jung Da-bin is so cute inside with Song Seung-hun..I couldn.t believe that she comitted suicide..

Jung Da Bin nie gadis cute nie..huu..kenape kenape kenape??y u committe suicide??huuuuu..
aq betul2 x sgke...humm..
in sad mood....

cite nie thun 2004 rasenye..lame jugk la da lepas nye..ta pe lah..lupe kan lupekan..
k..back to our topic,kissing k??hahaha

ganaih budop nih....hahahahax..aaarrr~malu malu maluuuuuuuuuuuuu~
kekeke..gitu pa kaki ye..hihix..
animal pun kissing2 jgk..hee~sweet...
eh,yihh???wait....
animal-animal nih same spesies kan?errr...yg tu mak dye,tu de byk fur tuh..yg lgi 1 tu anak dye,xde fur lagi..heee~kan2?(myb..haha..ape2 je lah..)

mnusia kiss haiwan??
hah ,yang ni jangan..lau x,jadi cmniesss laaa....ad bran??hahahaha



suke tgk budak2..heheee..
bile lah nak ade budak sendiri..
(my product..ahahaha)





saye pun nk kiss jgkk..emwuahhhhhhh!!!hahahaahax..tutup2..for some1 only..ngee2~.........................................

k lah..-The End-
thx 4reading..mwuahhh!!