klik sini untuk promosi

16 January 2013

cook cook cookinggggg~

Assalamualaikum..
hah..
exam dah habis..dah x tau ape nak wat..
ape lagi..masakkkk~
haha..mmg kat asrama xde dapur..
tapi kelengkapan memasak penuh je dalam bilik..dah hobi pun masak kan..
masak guna rice cooker ..
bangun pagi2 terus masak cekodok telur..bekas besa x de..*sigh*
alamatnye,jug pink la jadi bekas nye..haha
btw,terlebih air pulak..habis tepung 1 kg untuk seimbgkan tepung dengan aer..
tak nak bagi terjetat,aq sumbat tisu kat penekan nye..jadi,dapat la memasak dgn tenang~!
hoho..
haa..ni la proses masaking kt 'dapur' aq..
masak gune rice cooker..haha XD its fun!


xsempat nak sampai rumah lgi,dah x sabar nak masak..
yg pastinye..
masuk je rumh,terus aq serbu dapur! haha
em..18hb aq beli tiket bas..
(abah x amik aq dah..
huwaaa~)
lepas tu nak cut cut cuttttttttt~
hee~x sabaw~
19hb balik~
tapi nak kene singgah giant dulu..
c budak byk songeh aka adik bongsu aq nak mkn cheese cake..
haiyoo~seb bek nak yg bese tu je..yg sepuluh hinggit tu..kalau nak yg berkrim bagai tu,tunggu kak wat seniri la ek?dijamin sedap! dan menjimatkan..haha
(tengah bejimat ni kotttt..)
c yayah plan nak wat kek tiramisu..
kate nye,kalau x tahu wat nie,memang low standard punye baker !
oke fineee~
kek lapis sarawak?wohooooo~aq ingat sangat2..mak su x tido,bjage dari malam sampai pagi demi nak wat kek lapis tu..xlarat aq nk wat..sekali sumbat lam mulut, telan GULP mcm tu je..
sedap mk su wat..
tapi banyak orang jual mahal2..
paling murah aq pernah makan,rm38..
berlapis2,tapi x nipis mane between each layer dye..
kecik sebesa bekas pensel je,n mmg banyak lapis la....based on banyk lapis tu,mmg patut pun kek lapis tu mahal kan tapi, rase dye same je standard dengan kek pelangi..HAHA..(oppss~terlepas kata hatiku..)senyap kau !haha
kek yg maksu buat,10000 kali gande  lagi sedap..
jadi, moral of the story,jgn beli..g beraye kat kg aq, makan yg mak su wat..sedap!haha
aihh~sebut pasal makanan nie wat aq rase macam nak makan je..
saba ye perut..
kalau kw nak mogok lagi bgus..bia kempis perut aq nie..haha
dah merepek pape tah dah nih..
k lah..babaiiiiii~


8 comments:

  1. hee~senang je..
    tepung + telo + air + grm gula..siap !haha

    ReplyDelete
  2. fuyooo , nanti boleh bukak kedai kek ni... haha , walaweh , mmg salute la kalau perempuan terror masak :D

    ReplyDelete