klik sini untuk promosi

14 February 2014

Van Kunyit


Van Kunyit

Van kunyit..hmm...sebut van kunyit, aq cume terbayang belalang kunyit..

blink..blink...eh, comel jugak belalang kunyit ni kan?haha :P

Kat UMT ni, kite ada van kunyit..aka van skolah..haha
Aq cume tau title ni bile ada som1 suruh aq tunggu kat van kunyit..jangan pikir bukan2 ye..juz nak ambil barang je..sobs..ehhhhhh :P

sempat lagi bergambar kannn..:P
Pak cik van yg aq rase paling baik ialah Pok Ya..
nape2??well..ehemmm..

Alkisahnye..
masa mula2 aq belajar di UMT ni, aq suke shopping..waktu petang..
jadi masa tu memang xada student nak g bndar..
tiap minggu aq naik van ni, pergi RM 20, balik pun RM 20..mahal x??
van ni x mahal kalau ramai..RM 3 je..tapi masa aq nak g bandar, memang xde student lain..

Tiket bas balik kuantan pun RM 17 je..ni daripada g Bandar, baik aq balik kuantan, ye dop?
Btw, dah kaki shopping tu, kaki shopping le..( memang nak kene bagi kaki ni.. :P)

Masa tu bertukar2 pak cik van..ye lah, random je la kan..
lepas tu, aq ada nombor Pok Ya..
haa..dah tengok? amacam?? :P
selalu la minta dia ambil..xlama lepas tu, dia syorkan aq naik bas kayu..RM2 je..bas kayu ni, name femes dye Cas Ligas..femes lagi? bas keranda..kenapa macam tu? tengok sendiri..alah..ade gambar ni haa..haha


Seyes, aq xreti naik bas tu..pastu Pok Ya ajar..
Alhamdulillah..lepas tu aq naik bas kayu..dah pandai berjimat dah..
terima kasih Pok Ya..jasamu tetap ku kenang..

1 lagi nak cerita tentang kebaikan ni..
Pada suatu hari yg hening..jeng jeng jeng..(ada kawan aq sorang ni suke sangat sebut jeng3..SO??ERR...hihi..saje nak ckp..)
Aq terkedek2 nak balik ostel..tiba2 ada van kunyit Pok Ya berhenti kat tepi.. Pok Ya suruh naik..dia hantarkan..jangan jelesss..xyah bayar ponnn..weeeee~  terima kasih lagi sekali Pok Ya.. (^_^)


2 comments: